Спочатку в провінції Ван, розташованій на сході країни, в районі міста Бахчисарай з гір зійшла лавина. Кілька тонн сніжної маси легко «змахнули» з шосе мікроавтобус із людьми, який саме проїжджав. До місця інциденту прибула група рятувальників, яким удалося витягти з-під снігу сімох живих і п’ятьох загиблих. Під час рятувальної операції з гір зійшла друга лавина, під якою опинилися вже п’ять автомобілів з людьми, в тому числі з рятувальниками. За попередніми даними, під сніжною масою загинуло 40 осіб. Пошуки людей під лавиною тривають.

А ввечері країну приголомшило повідомлення про ще одну катастрофу: в аеропорту Стамбула ім. Сабіхі Гекчен здійснив жорстку посадку літак Boeing 737-86J авіакомпанії Pegasus, який виконував рейс з Ізміра. На його борту було 183 людини — 177 пасажирів, включаючи двох немовлят, і шість членів екіпажу. Спочатку повідомлялося про диво — всі  залишилися живі, незважаючи на те, що літак рухнув з висоти  30 метрів, викотився за межі посадкової смуги, врізався в бетонну огорожу й розламався на три частини, після чого загорівся. Але пасажири й екіпаж встигли вибратися із салону. Всіх їх з різними травмами було доставлено до лікарень, де вже від ран, як повідомив міністр охорони здоров’я Фахреттін Коджа, померло три людини. У реанімації залишаються ще троє. За попередніми даними, причиною катастрофи стали погодні умови. Над Стамбулом перед самою посадкою йшов дощ із грозою, дув сильний попутний вітер. Є інформація, що диспетчери попередили екіпаж про складні умови й повідомили, що два літаки до них перервали посадку й пішли на запасні аеродроми. Але командир повітряного судна вирішив сідати, тому фахівці не виключають, що ще однією причиною катастрофи стала ця помилка.

Трагедії сталися після руйнівного землетрусу в провінції Елязиг і загибелі турецьких військових в Ідлібі, що посилило біль втрат. Президент висловив глибокі співчуття родинам загиблих і побажав якнайшвидшого видужання пораненим.

Як повідомило Генеральне консульство України в Стамбулі, громадян України в літаку, що розбився, не було. За попередніми даними, не було наших співвітчизників і серед загиблих під сніжними лавинами в провінції Ван.