Інфекція виявлена вже в усіх 16 землях ФРН. Про це заявив глава Науково-дослідного інституту Роберта Коха Лотар Вілер.

У зв’язку з поширенням цієї небезпечної інфекції сенатор з питань культури парламенту землі Берлін Клаус Ледерер скасував у столиці масові культурні заходи у великих залах державних театрів та інших установ з 11 березня по 19 квітня. Недержавним закладам рекомендовано ухвалити таке само рішення. Для заходів, кількість учасників яких не перевищуватиме 500 осіб, запропоновано виконувати рекомендації Інституту Роберта Коха та самостійно ухвалювати рішення про скасування.

Також у землі Берлін, як і в самій столиці, деякі приватні школи оголосили карантин, а державні - дозволяють дітям, котрі захворіли на ГРЗ, чи з підозрою на простуду, залишатися вдома.

Таких само заходів вживає місцева влада в усіх землях - залежно від рівня поширення коронавірусу. Як і досі, лікарі зазначають про особливу небезпеку від нього для громадян з ослабленим імунітетом, хронічними захворюваннями, а також особам, які досягли 60-річного віку, та закликають якомога ретельніше дотримуватися правил особистої гігієни - не забувати мити руки і обробляти їх дезінфікуючими засобами. Так само дотримуватися цих правил і вдома.

Берлін.

Довідково

Наприкінці грудня 2019 року китайська влада повідомила про спалах пневмонії невідомого походження в місті Ухань провінції Хубей. Експерти попередньо встановили, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - COVID2019. Коронавірус - це патоген, котрий спроможний уражати дихальну, травну та нервову системи і людини, і тварини, а також має здатність передаватися від людини до людини.