Німеччина бореться з пандемією коронавірусу. До найнижчої позначки скорочено соціальні контакти, зачинено музеї, ресторани, навчальні заклади, низку торговельних підприємств. Уряд за-провадив пакет засобів із уповільнення поширення GOVID-19, який проте продовжує захоплювати дедалі нові території і людей на них. Кабінет нині не робить жодних прогнозів щодо продовження чи послаблення заборон.

Кількість тих, хто в ФРН заразився коронавірусом, на вечір понеділка, 30 березня, сягнула 62 440. Лише за минулу добу захворювання підтверджене в 4 304 громадян, померла 541 особа, одужало понад 5 тисяч.

Середній вік інфікованих, за словами глави Інституту імені Роберта Коха професора Лотара Вілера, становить 46 років, середній вік померлих від коронавірусу — 81 рік. Серед заражених — 54% чоловіків і 46% жінок, пише видання BILD.

За іншими повідомленнями, німецька влада має намір збільшити кількість тестів на GOVID-19 до 200 тисяч на день. Це необхідно для того, щоб протестувати не тільки тих, хто перебуває під підозрою на зараження, а й коло людей, котрі мали з ними контакт. Тож Німеччина переходить від тестів, які підтверджують зараження, до таких, що йому запобігають.

Але з’явилося і трохи світла наприкінці «тунелю»: групі німецьких дослідників під керівництвом професора Рольфа Хільгенфельда з університету Любека вдалося розшифрувати код ключового ферменту, котрий відповідає за розмноження SARS-CoV-2, і знайти інгібітор (спільна назва речовин, що заглушують чи стримують процес фізіологічних і фізико-хімічних, здебільшого ферментативних, процесів). Це може допомогти в боротьбі з поширенням вірусу. Інгібітор уже продемонстрував свою ефективність у дослідах на клітинах і мишах. Якщо вченим удасться блокувати головний фермент, то вони зможуть запобігти поширенню інфекції, оскільки без цього ферменту коронавірус неспроможний буде поширюватися. Проте на створення самого медичного препарату на базі інгібітору знадобиться кілька років.

Берлін.