Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

«Україна, яка є об’єктом триваючої збройної агресії РФ, повністю віддана взятим на себе зобов’язанням відповідно до Мінських домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі. Водночас, попри численні рішення у рамках Нормандського формату і Тристоронньої контактної групи щодо встановлення сталого перемир’я з боку тимчасово окупованих РФ територій Донецької і Луганської областей, тривають щоденні обстріли позицій Збройних Сил України», — нагадує Дмитро Кулеба.

Крім цього, за його словами, підконтрольними РФ незаконними збройними формуваннями в порушення Мінських домовленостей здійснюється цілковите блокування доступу на тимчасово окупований Донбас представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Вимагаємо від РФ дослухатися до заклику генерального секретаря ООН і позиції ЄС, забезпечивши негайне припинення вогню на Донбасі та безперешкодний доступ на тимчасово окуповану територію України представників СММ ОБСЄ та міжнародних гуманітарних організацій», — закликає голова українського зовнішньополітичного відомства.