«22 березня пірати захопили у Гвінейській затоці 7 громадян України, членів екіпажу MSC TALIA F. Українські консули, Посольство України у Федеративній Республіці Нігерія, компанія-судновласник спільно працювали, щоб їх звільнити. Я радий нарешті повідомити: наші моряки вже на волі, у безпеці, і скоро відправляться додому!» Пізніше Дмитро Кулеба сповістив про звільнення з піратського полону ще одного українського моряка — члена екіпажу MV Tommi Ritscher, захопленого у Гвінейській затоці 19 квітня.

«Посольство України у Федеративній Республіці Нігерія забезпечило міграційні та митні процедури. Наш моряк вже в одній з країн ЄС. Невдовзі буде репатрійований на Батьківщину», — написав у Твіттері Дмитро Кулеба.

Судно MCS TALIA F йшло під прапором Португалії. 22 березня на нього напали пірати й викрали сімох українців. Всього на борту було 17 осіб. Після нападу корабель продовжив рух.

Судно Tommi Ritscher, IMO 9656137 (прапор Португалії, оператор судна Transeste Schiffahrt Gmbh (Німеччина) зазнало піратського нападу 19 квітня біля берегів Беніну. Участь у визволенні українського моряка також брали українські дипустанови в Німеччині.