Про це в понеділок повідомив прем’єр-міністр країни Душко Маркович у своєму зверненні до громадян. Він привітав усіх з повною перемогою над COVID-19 і додав, що в Чорногорії до 25 травня більше немає хворих і нових випадків зараження.

А загалом, за його словами, у країні за період пандемії перехворіло 324 особи, з них 315 — відновилося повністю. Підступна хвороба забрала життя 9 громадян, що становить 2,7% смертності. Прем’єр подякував громадянам за те, що вони проявили розуміння і терпіння під час карантину й дотримувалися приписів епідеміологів. Завдяки дисциплінованості уряду не потрібно було запроваджувати в країні надзвичайний стан.

Прем’єр повідомив, що з початку червня в Чорногорії знову відкриються дитсадки, можливо, буде знято заборону на відвідування кінотеатрів та інших громадських місць, де зазвичай збирається багато людей. Він поінформував, що кабінет міністрів зосередить увагу на відновленні економіки й, насамперед, має намір підтримати туристичний сектор, який найбільше постраждав за час карантину. Також уряд розглядає можливість відкриття кордонів країни й прийому туристів з Австрії, Угорщини, Німеччини, Греції, Хорватії, Словенії, Чехії, де поширення коронавірусу пішло на спад.