Це обійдеться скарбниці в 30 мільйонів євро.

Але для бажаючих отримати безкоштовний ваучер є одна умова. Їхній річний дохід не повинен перевищувати 30 тисяч євро, а з цих сум усі належні соціальні внески й податки мають бути сплачені щонайменше за 50 днів до подання заяви в соціальні служби.

Зрозуміло, що бажаючих буде дуже багато, тому уряд попередив — перевагу віддаватимуть родинам з малолітніми дітьми. Міністерство соціальної політики повідомило, що, по можливості, оплатить і частину транспортних витрат тим, хто вирішить відпочивати на грецьких островах. Але поки що це фінансове питання ще обговорюється фахівцями з міністерством фінансів.

В інформації міністерства соціальної політики наголошується, що змогу отримати ваучер на безплатний відпочинок буде також і в іноземних громадян, які легально працюють у країні, з доходами нижчими за 30 тисяч євро, які не мають боргів з виплати податків.

Таким чином, держава допоможе не тільки соціально вразливим громадянам, а й підтримає туристичну галузь країни, яка найбільше постраждала від коронавірусу.

Санітарна влада вважає, що сезонні готелі на морському узбережжі зможуть відновити свою роботу з 15 червня і прийняти перших володарів безплатних ваучерів. Але остаточну дату скасування всіх обмежувальних заходів щодо перебування на морських курортах буде названо не пізніше четверга.