У цьому Президент України Володимир Зеленський запевнив Президента Словаччини Зузану Чапутову під час телефонної розмови.

«Цей аеропорт надзвичайно важливий для України та Закарпатського регіону. Розраховую на швидке погодження угоди Словаччиною. Також переконаний, що після завершення карантинних заходів наші уряди мають спільно докласти зусиль для відновлення динаміки співпраці в торговельно-економічній, транспортній, транскордонній сферах», — зазначив Володимир Зеленський.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації в Україні та Словаччині з поширенням пандемії COVID-19 і заходів, що їх вживають уряди двох країн для подолання наслідків кризи та відновлення економічної активності.

Володимир Зеленський висловив подяку словацькій колезі за гуманітарну допомогу, надану Словаччиною Україні для боротьби з поширенням коронавірусу.

Окрему увагу під час розмови було приділено безпековій ситуації на Донбасі та стану виконання домовленостей Паризького саміту в Нормандському форматі. Глава Української держави подякував за незмінну підтримку Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності України, інформує прес-служба Президента України.