Як зазначають епідеміологи, це новий добовий рекорд. Раніше найбільша кількість заражених COVID-19 за 24 години була відзначена ще в квітні — 90 осіб.

Національний оперативний штаб по боротьбі з поширенням коронавірусу вже оголосив: якщо троє доби поспіль COVID-19 у країні переступатиме поріг у 100 людей, то суворі обмежувальні заходи доведеться запроваджувати знову. На думку членів штабу, тільки так можна уникнути нового масового поширення коронавірусу. Зараз загальна кількість заражених досягла 2 993 людей. У лікарнях з діагнозом COVID-19 — 187 осіб, 17 з яких у реанімації.

Ось чому уряд ухвалив рішення про подовження надзвичайної епідемічної обстановки (громадян просять не плутати з надзвичайним станом) до кінця місяця, хоча раніше планували повністю скасувати її з 15 червня. «Щоб не дійшло до нової ескалації і лікарні могли приймати пацієнтів, надзвичайну епідемічну обстановку в Болгарії буде подовжено ще на 15 днів. Вона діятиме до 30 червня. Якщо буде потрібно, подовжимо її ще», — уже заявив прем’єр-міністр Бойко Борисов і закликав громадян суворо дотримуватися правил трьох Д — «дисципліни, дистанції і дезінфекції», підкресливши, що це — найважливіше в нинішній момент. Він попросив людей ще трохи потерпіти, щоб не опинитися в лікарні з небезпечним діагнозом.