Минулого тижня деякі готелі й туристичні центри Туреччини стали приймати відпочивальників. Влада також дозволила відновити внутрішні авіарейси й міжміське та автобусне сполучення. Ослаблення обмежень, запроваджених через поширення коронавірусу, стало позитивним сигналом для власників турецьких готелів, які почали бронювання для тургруп на літні місяці.
Представники туристичної галузі навіть зробили обережний прогноз — уже в липні готелі на морських курортах буде заповнено майже на 70%. Власники переглянули інфраструктуру й подбали, щоб було дотримано соціальну дистанцію між відпочивальниками в ресторанах, на пляжах, у вестибюлях і біля басейнів. Це обов’язкова вимога міністерства культури й туризму, без виконання якої неможливо відновити роботу готелів.

Віце-президент Турецької федерації отельєрів Таджеттін Озден в інтерв’ю агентству «Анадолу» повідомив, що тільки невелику частину попередньої броні на липень, серпень, вересень і жовтень було скасовано. «Оскільки світ нормалізується, а страхи слабшають, ми чекаємо надходження нових заявок. Сподіваюся, що активність туроператорів розпочнеться у липні й триватиме в серпні, вересні та жовтні... Нині найактивніше готелі бронюють громадяни Великої Британії, Німеччини, Нідерландів і балканських країн», — сказав він.

Міністр туризму й культури Мехмет Ерсой повідомив про нові умови в’їзду іноземців. У них не вимагатимуть довідок про стан здоров’я, але обов’язково поміряють температуру. А якщо вона буде вища за 38 градусів, то доведеться пройти тест. Результати стануть відомі протягом години. Хворих до країни не пустять. «Коли ж хтось занедужає вже в нашій країні, ми надамо всі необхідні медичні послуги. Стосовно цього не варто непокоїтися», — пояснив міністр. І додав, що в усіх місцевих готелях створили спеціальні ізольовані приміщення для відпочивальників, у яких виявлять симптоми COVID-19 та інших захворювань.