У понеділок на прес-конференції в Скоп’є лідер Соціал-демократичного союзу Македонії (СДСМ) і екс-прем’єр Північної Македонії Зоран Заєв повідомив, що парламентські вибори в країні буде проведено 15 липня. За його словами, про цю дату він домовився з політичним опонентом із ВМРО-ДПМНЄ Хрістіаном Міцкоскі, який погодився, що з виборами затягувати більше не можна.

«Ми робимо крок уперед, щоб назавжди покінчити з цією грою на нервах. Щоб народ більше не страждав, ми домовилися про остаточну дату проведення виборів — 15 липня», — цитує Заєва північномакедонське інформаційне агентство МІА.

На своїй сторінці у Фейсбуці Хрістіан Міцкоскі підтвердив інформацію і зауважив, що країна поринає в кризу, тому єдиним виходом із ситуації є вибори. Зазначається, що люди з інвалідністю, тяжкохворі, в тому числі й заражені коронавірусом, зможуть проголосувати на два дні раніше. Тому «година тиші», або час на роздуми громадян, настане опівночі 12 липня.

У понеділок президент Північної Македонії Стево Пендаровскі закликав усі державні відомства долучитися до організації виборчого процесу й вжити необхідних заходів для якісного проведення голосування.