Крім того, строгий банківський контроль, який існує в ERM II (ось його й називають «залою чекання») буде додатковою гарантією прозорості роботи болгарських банків. Таку заяву він зробив після телефонної розмови із заступником голови Європейської комісії Маргрет Вестагер, з якою обговорив виконання Болгарією всіх вимог, необхідних для членства в ERM II.

Прем’єр-міністр зазначив, що вивірена фіскальна політика уряду є досягненням, яким країна може пишатися. За його словами, саме фінансова стабільність і дисципліна заклали фундамент економічної і соціальної стабільності в країні й дозволили їй пережити несподівану кризу, що виникла через коронавірус. Уряд швидко реагував і надав необхідну підтримку малим і середнім фірмам, які постраждали від запроваджених через пандемію обмежувальних заходів. Бойко Борисов наголосив, що Болгарія продовжує входити до числа країн Євросоюзу з найнижчим співвідношенням державного боргу до ВВП.

Болгарські ЗМІ підкреслюють, що досягнення Болгарії на шляху до «зали чекання» Єврозони високо оцінив і член правління Європейського центрального банку Фабіо Панетта. Він заявив, що Болгарія, як і Хорватія, зробила «правильні кроки» до членства в ERM II. «Якщо цей процес вони завершать успішно, то до кінця року зможуть приєднатися до ERM II», — запевнив Панетта. І додав, що в «залі чекання» їм, можливо, доведеться провести два роки, тому реальна можливість стати членами Єврозони й запровадити в себе ходіння загальної європейської валюти в Болгарії і Хорватії з’явиться в 2023 році.