Проект «Самоорганізація сільських жінок для протидії епідемії коронавірусу» ГО «Асоціація сільського розвитку» та Мережі організацій громадянського суспільства «Зелена Житомирщина» став одним із переможців конкурсу «Людяність і взаємодопомога» від Міжнародного фонду «Відродження».

У рамках проекту групи самоорганізації сільських жінок Радомишльського району пошили 400 захисних костюмів та 1000 масок, які передали медикам центральної районної лікарні, поліклінічного відділення, ФАПів сіл Борщів, Веприн і Верлок, працівникам місцевих управлінь поліції, Держпродспоживслужби, Малинського міжрайонного відділу Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України, а також дитсадкам Радомишля, які працюють в умовах адаптивних карантинних заходів.

Окрім того, завдяки підтримці відділу освіти, молоді та спорту Радомишльської міськради в навчальних та дошкільних закладах проводитиметься інформаційно-просвітницька робота з дітьми та молоддю з питань запобігання поширенню СOVID-19. Команда проекту розробила і поширила плакати, які в доступній формі розповідають дітям та їхнім батькам про прості дії, що рятують життя під час пандемії.

Фото із сайту Радомишльської міськради.