«Уперше за останні майже чотири місяці штаб-квартира ООН відкрила свої двері для проведення таємного голосування на виборах одразу за трьома напрямами: п’яти непостійних членів Ради Безпеки на 2021—2022 рр., нових членів Економічної і Соціальної Ради на 2021—2023 рр. та голови 75-ї сесії Генеральної Асамблеї, — написав у Фейсбуці речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. — Ми в Нью-Йорку, а тому дотримуються суворі правила соціального дистанціювання — в залі може перебувати лише один делегат від кожної місії. Без рукостискань і обіймів. Принципово важливо, що, незважаючи на пандемію, Генасамблея ООН зберігає інститут таємного голосування у рамках виборчого процесу як один із основних елементів її демократичного характеру роботи».

За підсумками голосування головою 75-ї сесії Генасамблеї ООН обрано представника Туреччини Волкана Бозкира. До Ради Безпеки обрали Індію, Ірландію, Норвегію та Мексику. Кенія та Джибуті змагалися за останнє п‘яте місце в другому турі вчора, і, коли верстався номер, результати голосування відомі не були.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував обрання нових непостійних членів Ради Безпеки ООН у Твіттері. «Бажаю успіху Індії, Ірландії, Мексиці і Норвегії як новим обраним членам Ради Безпеки ООН на 2021—2022 роки. Усі кандидати є нашими партнерами і заслуговують того, щоб бути там. На нових учасників покладена величезна відповідальність щодо захисту цінностей ООН. Україна готова підтримувати і співпрацювати», — написав Президент.

Після виборів штаб-квартира знову перейде на дистанційний режим роботи до кінця липня.

Фото ООН/ Ескіндер ДЕБЕБЕ.

Фото з сайту «Новини ООН».