Серед основних тем — переговори стосовно «промислового безвізу» для України, аспекти підписання Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС та зміцнення відносин з НАТО.

«Промисловий безвіз» на порядку денному всіх зустрічей, — запевнила віце-прем’єрка. — Це безумовний пріоритет секторального співробітництва. Перший етап роботи місії, яка має оцінити готовність України до початку перемовин щодо підписання Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції, буде дистанційний, оскільки мова йде про оцінку законодавства. Ми дуже розраховуємо, що до саміту (Україна — ЄС. — Ред.) вже будуть результати правової оцінки ситуації в Україні. Одразу після цього розпочнеться робота фізичної місії, яка оцінюватиме ринок, інфраструктуру тощо».

Коментуючи питання стосовно підписання Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС, Ольга Стефанішина зазначила, що зі сторони України є повна готовність укласти її у будь-який час.

«Ми розуміємо, що є певні дискусії стосовно юридичних нюансів Угоди. Водночас упевнені, що є політична воля підписати цю Угоду якнайшвидше», — підкреслила урядовець.

Загалом у рамках першого робочого візиту до Брюсселя віце-прем’єрка провела зустрічі з віце-президенткою Європейської комісії з питань цінностей та прозорості Вєрою Юровою і європейським комісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, під час яких йшлося про низку важливих питань порядку денного діалогу між Україною і ЄС, а саме —організацію 22-го саміту Україна — ЄС та засідання Ради асоціації.

Ще одним аспектом візиту стали перемовини в штаб-квартирі НАТО. Зокрема, за участі О. Стефанішиної учора відбулося засідання Комісії Україна — НАТО на рівні послів.