Надзвичайна подія сталася у селі Станіславчик. Жінка відпливла від берега приблизно на 50 метрів. «Там глибоко, до дна метрів зо шість, — розповів «Голосу України» один із рятівників, студент Хмельницького національного університету 17-річний Олександр Кириченко. — Я побачив, що її голова то з’являється над водою, то ховається. Панічні рухи рук не залишали сумніву в тому, що жінка потребує допомоги».

Олександр звернув на це увагу своїх друзів — Богдана Войтовича, якому 16, та ще молодшого 14-літнього Діми Дячука. Поки пливли на допомогу, жінка зникла під водою і більше не з’являлася на поверхні.

Першим добрався до місця Дмитро Дячук. До підходу друзів він уже встиг двічі пірнути. За другим разом витягнув за волосся потопельницю. Вона не хапалася руками, як це буває у таких випадках, не кричала, бо на той час уже знепритомніла.

Її перевернули на спину, Богдан взяв під ліву руку, Олександр — під праву, а Дмитро підтримував голову над водою. Тіло було важким, а гребти треба було однією рукою.

На березі рятівники надали першу допомогу. На щастя, «швидка» не забарилася. Медики продовжили необхідні процедури і забрали потерпілу в лікарню. Врятованою виявилася 35-річна жінка з села Станіславчик. Після лікарні вона поїхала до Києва на заробітки. Хлопці з нею не бачилися.

Приємною несподіванкою для них стало запрошення до Міністерства освіти і науки. В. о. міністра Сергій Шкарлет у присутності підлеглих вручив кожному подяки (на знімку). Він також повідомив, що міністерство звертатиметься до глави держави, щоб нагородити хлопців медалями «За врятоване життя».

Фото з сайту МОН.