«Він гірко шкодує, зізнання стало для нього звільненням. Мій клієнт сьогодні охоплений каяттям і вражений масштабом подій», — заявив адвокат обвинуваченого, додавши, що його клієнт співпрацював зі слідством.

Чоловік зізнався, що здійснив підпали в трьох місцях: під великим органом, під малим органом і біля електрощита. Мотиви вчинку вже колишнього волонтера незрозумілі.

Настоятель собору Юбер Шампенуа пояснив минулого тижня, що затриманий волонтер — «руандієць, який кілька років тому знайшов притулок у Франції». За його словами, підозрюваний працював вівтарним служкою чотири-п’ять років, повідомляє «Європейська правда».

Нагадаємо, пожежа в соборі, який почали будувати ще у XV столітті, спалахнула зранку 18 липня. Над гасінням полум’я кілька годин працювали близько сотні пожежників.

Собор святих Петра і Павла в Нанті — найбільша готична церква у Бретані та одна з найбільших у Франції. Він внесений до списку історичних пам’яток країни.

Ця пожежа сталася лише через рік після того, як у Франції вже палав знаменитий собор Нотр-Дам у Парижі — один із найбільших архітектурних скарбів світу.

Факт

Україна підписала нову угоду про авіаперевезення з Італією. Київ та Рим повністю зняли обмеження між країнами.

Про це повідомляє avianews. com з посиланням на авіакомпанію Wizz Air, яка анонсувала запуск 17 нових маршрутів між країнами. «Минулого тижня Україна підписала нову угоду про авіаперевезення, яке повністю лібералізувало ринок між двома країнами. Після цього авіаційна влада Італії (ENAC) надала права на маршрути Wizz Air», — зазначили в компанії.