Утім, акція 26 липня зібрала найбільше людей.

Як і під час попередніх акцій, жителі міста пройшли ходою центральними вулицями і вийшли на центральну площу Леніна. Присутні скандували «Свободу!», «Поки ми єдині — ми непереможні», «Це наш край», а також «Геть царя», «Росія, прокидайся» і «Путіна у відставку».

Російські ЗМІ повідомляють, що акції протесту на підтримку Фургала відбулися і у Владивостоці, Южно-Сахалінську, а також Комсомольську-на-Амурі.

Наприкінці мітингу в Хабаровську до нечисленних уже протестувальників відважився вийти призначений Москвою тимчасовий виконувач обов’язків губернатора Михайло Дегтярьов. Серед іншого, він запропонував створити народну раду для спільного обговорення і вирішення проблем краю.

Частина місцевих жителів вважає, що на зустрічі Дегтярьова було багато підставних осіб — співробітників ФСБ, Федеральної служби охорони або так званого Центру «Е» (силовий підрозділ із протидії екстремізму).

З 11 липня в Хабаровську щодня відбуваються мітинги на підтримку колишнього губернатора Сергія Фургала, заарештованого в Москві за звинуваченням в організації вбивств на початку 2000-х. Жителі вимагають відкритого суду над колишнім губернатором у Хабаровську.

Після того як президент Росії Володимир Путін звільнив Сергія Фургала і призначив на його посаду Михайла Дегтярьова, до гасел мітингувальників додалися вимоги відставки як призначенця Кремля, так і самого російського президента, передає «Радіо Свобода».