Світлана Тихановська​ вважається одним з основних суперників Олександра Лукашенка. Про це повідомляє TUT.BY.

«Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська продовжує тур містами країни. 26 липня вона з Веронікою Цепкало і Марією Колесниковою провела агітаційні пікети в Жлобині й Річиці. На них збиралися тисячі людей», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ввечері Тихановська виступала в Гомелі — рідному місті її чоловіка, блогера Сергія Тихановського, який зараз утримується у СІЗО в Мінську.

На пікет зібралося близько 8—10 тисяч осіб. Учасники не помістилися на виділеному владою майданчику — вони розтягнулися вздовж сусідніх вулиць.

Прихильники С. Тихановської прийшли з прапорами — як державними червоно-зеленими, так і біло-червоно-білими (на знімку), а також із плакатами «Верым, можам, пераможам!».

Як повідомлялося, 23 липня суд у Білорусі заарештував на 15 діб відомого блогера Сергія Тихановського, дружина якого балотується на посаду президента країни. Він нібито порушив закон про масові заходи, а саме — брав участь у несанкціонованому пікеті 27 травня в Могильові під час збору підписів за кандидата в президенти Світлану Тихановську.

Вибори президента Білорусі заплановано на 9 серпня. Прихильники опозиції звинувачують чинного президента Олександра Лукашенка в утисках та розв’язуванні репресій проти своїх політичних суперників.

Водночас Олександр Лукашенко цими вихідними відвідав з робочою поїздкою Несвіжський район Мінської області. Особливу увагу він приділив збиранню врожаю, інформує БЕЛТА. «Вибори виборами, а їсти усі хочуть. Тому головне має бути зосереджено тут. Вибори — це другорядне», — вважає чинний глава Білоруської держави.

Фото TUT.BY.