Про це повідомила заступниця голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лора Білл (на знімку праворуч) під час перебування у Луганській області.

До цієї суми включено 4,7 мільйона доларів із коштів, призначених для покриття гуманітарних потреб постраждалих від конфлікту сімей, а також програм з відновлення та розвитку, впроваджуваних у Луганській і Донецькій областях.

«У відповідь на наслідки пандемії коронавірусу ЮНІСЕФ мав змогу терміново закупити медичні, захисні та гігієнічні засоби для лікарень на сході України, — зазначила Лора Білл. — Координація з місцевою владою є ключовою умовою, оскільки ЮНІСЕФ допомагає уряду розв’язувати нагальні питання, що стосуються дітей».

Голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай під час робочої зустрічі з Лорою Білл у Сєвєродонецьку підтвердив: «З боку обласної влади Фонд може розраховувати на всебічну підтримку гуманітарної місії. Також ми готові дослухатися до пропозицій та рекомендацій представників міжнародної партнерської організації».

Головною темою зустрічі стало обговорення подальшої діяльності, й, за словами гості, в 2020–2021 роках ЮНІСЕФ продовжить реалізацію розпочатих програм на сході України. Триватимуть, зокрема, навчання школярів основ мінної безпеки й запобігання насильству, допомога в ремонті пошкоджених шкіл та дитячих садків.

Заступниця голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні наголосила також на подальшому сприянні з боку організації у питаннях безперебійного водопостачання та водовідведення у постраждалих від конфлікту регіонах.

Луганська область.

Фото прес-службиЛуганської ОДА.