Вона буде першою жінкою афроамериканського і азійського походження — кандидаткою у віце-президенти США, інформує «Голос Америки».

«Чорношкірі та кольорові жінки довгий час недостатньо представлені на виборних посадах. І в листопаді в нас є можливість змінити це. Стаємо до роботи», — написала Гарріс у Твіттері.

Камала Гарріс неодноразово рішуче засуджувала агресію Росії щодо України та Грузії. «Як в Україні, так і в Грузії, Росія використала військову силу для захоплення територій та підриву демократично обраної влади. Незаконна окупація Криму Росією є грубим порушенням міжнародних норм, за якими рухався світ з часів Другої світової, — так само, як і підтримка Росією бойових операцій на сході України та кібератаки», — цитує Гарріс «Голос Америки».

«Я продовжу підтримувати Україну і забезпечу чітку позицію США в підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Я зроблю пріоритетом роботу з урядом України для розбудови її війська, зміцнення її громадянського суспільства та боротьби з корупцією і, водночас, тісно працюватиму з нашими європейськими партнерами над дипломатичним рішенням», — заявляє Камала Гарріс.

Також у вівторок Демократична партія оприлюднила розклад з’їзду, який відбудеться онлайн 17—20 серпня. Під час з’їзду демократи мають оголосити свого єдиного кандидата на посаду президента Сполучених Штатів. Очікується, що це буде Джо Байден.

На знімку: «Давай виграємо це, Камало Гарріс», — написав у Твіттері Джо Байден над спільним із сенаторкою фото.