Нині мода на комфорт. Кросівки та навіть кеди взувають і до вечірніх суконь. Тим часом десь у шафі припадає пилом не одна пара розкішних туфель чи босоніжок на високих підборах. Із блискітками, заклепками, стрічками чи іншими, геть не актуальними тепер прикрасами.

Викидати подібні раритети, тим паче, якщо вони зовсім нові, якось шкода. Тож можна використати їх замість горщиків для вазонів. Високі підбори додадуть витонченості та вишуканості.

Із закритими туфлями простіше: камінчики на дно, ґрунт упереміш із піском — і можна висаджувати рослини. А от із босоніжками доведеться поморочитися. Щоб земля не висипалася, варто як основу використати невелику пластикову пляшку. Її слід наполовину наповнити окропом і закоркувати. Від гарячої води пластик стане податливим, пляшку можна буде легко встромити в носок.

Як набуде необхідної форми — відкоркувати, вилити воду, обрізати на потрібну висоту. Отоді можна й вазон пересаджувати. Технологія традиційна. Догляд також. Для оригінальності пляшку зверху можна прикрасити, пофарбувавши спеціальним лаком чи щось наклеївши. Фантазуємо на власний розсуд.

На мою думку, такі новації можна використовувати як удома, так і у взуттєвих крамницях, щоб цікавинками привабити покупців. Адже на складі завжди знайдеться неліквід чи то один мешт десь загубився, чи втратили шкраби форму.

Фото автора.