Владимир Зеленський і Стівен Біган відвідали сквер Героїв і вшанували пам’ять загиблих захисників України. Вони поклали квіти до меморіалів полеглим воїнам АТО та жертвам Іловайської трагедії. Президент наголосив, що одне з найважливіших завдань для держави — це інтеграція учасників війни в мирне життя й у соціальне середовище.

«І ми, і всі українці після нас будуть завжди вдячні героям, які захистили Україну в тому найтяжчому 2014 року, в наступні роки. Тоді справді була збережена єдність нашої держави — завдяки тому, що об’єдналися всі, суспільство реально стало на захист України», — сказав Володимир Зеленський.

Під час бесіди зі Стівеном Біганом він порушив питання двостороннього співробітництва України й Сполучених Штатів, зокрема, щодо фінансової і військової підтримки нашої держави. Представник США зазначив, що його країна є стратегічним партнером України, і наша країна має там двопартійну підтримку. Заступник держсекретаря назвав великим досягненням збереження режиму припинення вогню протягом 31 дня. Стівен Біган високо оцінив позицію України стосовно невтручання в американські вибори. Сторони також дійшли згоди, що ситуація в Білорусі потребує стабілізації і мирного врегулювання.

Обговорюючи стратегію дій держав в умовах пандемії, Володимир Зеленський зауважив, що країнам необхідно співпрацювати, щоб швидше повернутися до нормального життя і відновити роботу всіх галузей економіки.

Крім того, Володимир Зеленський і Стівен Біган відвідали ПАТ «АрселорМіттал Кривій Ріг» і ознайомилися з роботою конвертерного цеху, повідомив власний кореспондент «Голосу України» Ігор ТЬОМІН.

***

Того самого дня відбулася телефонна розмова Володимира Зеленського та державного секретаря США Майка Помпео, під час якої Помпео ще раз привітав Україну та весь український народ з 29-ю річницею незалежності.

Володимир Зеленський відзначив важливість фінансової допомоги від США для підтримання стабільності економіки й державних фінансів України та наголосив на винятково важливому значенні для України співпраці зі США в сфері безпеки та вжиття заходів для забезпечення її реалізації, повідомляє прес-служба Президента.

Говорячи про важливість прогресу в мирному врегулюванні ситуації на Донбасі, Зеленський зауважив: «31 день триває режим «тиші» на Донбасі. На щастя, бойові втрати серед наших військових відсутні. Це стало можливим і завдяки нашій роботі, і завдяки підтримці — Європи й вашій».

Співрозмовники також обговорили події у Білорусі. «Головне — щоб у Білорусі стабілізувалася ситуація, щоб було мирне врегулювання. Україна ніколи не втручалася і не планує втручатися у вибори будь-якої держави», — наголосив Володимир Зеленський і висловив надію, що воля білоруського народу буде реалізована найближчим часом.

Окрім того, Президент зауважив, що не допустить будь-якого втручання України в американський виборчий процес, і будь-які спроби окремих політиків зробити певні заяви мають чітко виражений провокаційний слід спільних супротивників України та США, інформує прес-служба.