У середу уряд Північної Македонії ухвалив рішення щодо перенесення початку нового навчального на один місяць. У зв’язку зі зростанням числа захворювань на коронавірус заняття у всіх навчальних закладах за фізичної присутності школярів почнуться не 1 вересня, як зазвичай, а 1 жовтня.

Було затверджено і протокол проведення уроків. Він передбачає обов’язкове носіння захисних масок, дотримання дистанції у 1,5 метра, дезінфекцію взуття та рук перед входом до будівлі школи й до кожного класу. При цьому в класних кімнатах і навчальних кабінетах має перебувати не більше 20 людей. Викладачі повинні стежити за тим, щоб діти з різних класів якнайменше перетиналися одне з одним.

Батькам запропоноване перед відправленням дітей до школу вимірювати їхню температуру. Якщо вона буде вища за 37 градусів, то дитину слід залишити вдома й терміново викликати сімейного лікаря, який призначить обов’язкове проходження тестів на коронавірус.

Крім того, уряд ухвалив рішення про створення робочої групи з фахівців, які стежитимуть за ситуацією із СOVID-19 у країні, за тим, як дотримується протокол у школах, і оперативно вноситимуть зміни в навчальний процес. До цієї групи своїх експертів делегують міністерства охорони здоров’я і освіти та науки, а також офісу прем’єр-міністра.