«У нас зараз, по суті, всі процеси, всі контакти з білоруською стороною поставлені на паузу. Я можу офіційно вам про це заявити. Ми стежимо за розвитком ситуації», — заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». Міністр повідомив, що контакти буде поновлено, «тільки коли ми переконаємося в тому, що вони не будуть нести ні репутаційних, ні політичних, ні моральних втрат для України». Окрім того, стало відомо, що Україна приєдналася до заяви ЄС, яка характеризує недавні вибори в Білорусі як такі, що не відповідали міжнародним стандартам. До цієї заяви також приєдналися Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина.

«Позиція України синхронізована з партнерами з ЄС і США. Ми будемо скоординовано працювати, щоб ситуація в Білорусі була стабілізована», — уточнив міністр ставлення України до подій у Білорусі вчора під час брифінгу. Він наголосив, що офіційний Київ «вважає неприпустимим будь-яке зовнішнє втручання у ситуацію в Білорусі», й зауважив, що насамперед це стосується РФ. Щодо України, то «Ми жодним чином не плануємо втручатися у внутрішні справи Білорусі. Ми ніколи цього не робили і не плануємо», — сказав міністр.

Застеріг Росію від втручання в справи Білорусі й генсек НАТО Єнс Столтенберг. Його звернення прозвучало після того, як президент РФ В. Путін повідомив, що сформував резерв із співробітників правоохоронних органів для допомоги Білорусі. «У нас є зобов’язання перед Білоруссю. І Лукашенко так і поставив питання: він хотів би, щоб ми надали йому за потреби відповідну допомогу... Олександр Григорович попросив мене сформувати певний резерв із співробітників правоохоронних органів, і я це зробив», — цитує Путіна РІА «Новости». При цьому він заявив, що Росія не втручатиметься, поки «екстремістські елементи» «не перейдуть межі».

Учора в Берліні відбулася неформальна зустріча глав МЗС країн ЄС, де, зокрема, обговорювали і ситуацію в Білорусі. Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс перед зустріччю наголосив: «Немає юридичних, військових чи практичних підстав» для військового вторгнення РФ у Білорусь, і закликав ЄС надіслати Москві «відповідний сигнал»