Уже сьомий рік поспіль житомирський благодійний фонд «Заложники Чорнобиля» співпрацює з японською доброчинною організацією «ЧеФуКо» («Діти Чорнобиля та Фукусіми»), що допомагає дітям різних країн світу, котрі постраждали від катастроф, у тому числі від аварії на ЧАЕС. 

Одним зі спільних проектів, до яких завжди охоче долучаються юні жителі регіону, є програма «Обмін культур: Україна -- Японія», що надає змогу українським школярам відвідати Країну Вранішнього Сонця, щоб ближче познайомитися з її культурою та історією. На жаль, цього року через пандемію COVID-19 довгоочікувану поїздку довелося скасувати. 

Кошти, що виділялися на програму культурного обміну, японські партнери вирішили спрямувати на підтримку медичних закладів, які лікують дітей з ознаками коронавірусної інфекції. Як повідомила директор благодійного фонду «Заложники Чорнобиля» Євгенія Дончева, для потреб обласної дитячої лікарні придбали 11 деструкторів медичних голок; житомирська дитяча лікарня ім. В. Й. Башека отримала термостат для лабораторних досліджень та чотири види дозаторів; обласний психоневрологічний центр -- щитки для обличчя, безконтактні термометри та пульсоксиметри; КНП «Народицька лікарня» -- мобільну бактерицидну лампу; а КНП «Овруцька міська лікарня» -- хірургічний інструментарій для пологового відділення. Загальна вартість обладнання, яке допомогли придбати японські доброчинці, становить 90 тисяч гривень.

На знімку: медичне обладнання від японських благодійників.

Фото надане благодійним фондом «Заложники Чорнобиля».