Робота над списками тривала весь минулий тиждень. Учора зранку президент Литви Гітанас Науседа заявив, що перші тридцять прізвищ — тільки початкова версія списку, інформує агентство delfi. «Безперечно, цей список в майбутньому поповнюватиметься новими людьми і представниками влади», — сказав він. Також Науседа оголосив, що під санкції потрапляє Олександр Лукашенко, і зауважив, що поки що йдеться про заборону на в’їзд до Литви, Латвії та Естонії.

Після оголошення переможцем чергових президентських виборів Олександра Лукашенка, в країні почалися протести, що тривають уже три тижні. У неділю, в 66-й день народження Лукашенка, до Маршу миру і незалежності, що відбувся в столиці та кількох містах країни, приєдналося 100 тисяч білорусів. І знову були затримання. МВС повідомило про 125 осіб. Правозахисники заявили, що стосовно затриманих застосовували силу. Світлана Тихановська, яка за твердженням протестуючих є реальним переможцем президентських виборів, нині активно проводить зустрічі із західними політиками і виступає в міжнародних організаціях. 25 серпня її слухали в Європарламенті, 4 вересня вона має виступити в Раді безпеки ООН, 8 вересня — під час засідання комітету у справах політики та демократії ПАРЄ, яке відбудеться в режимі онлайн.

Проводить переговори і планує зустрічі й Олександр Лукашенко. 30 серпня він мав телефонну розмову з президентом РФ В. Путіним, після чого прес-служба Лукашенка повідомила, що його зустріч з Путіним відбудеться найближчим часом.