На зустрічі обговорили створення спільної промислової зони в громадах Любовіє, Братунац і Зворник, що сусідять із сербською територією.

За повідомленням Радіо та телебачення Республіки Сербської, президент Сербії зазначив, що влада РС схвалила план створення такої зони й усіляко сприятиме його виконанню. Це дасть імпульс економічному розвитку віддалених від Сараєво й Баня-Лука регіонів, створить сотні нових робочих місць. Вучич також поділився планами спільного будівництва 18-кілометрового шосе від мосту через річку Сава вглиб Республіки Сербської. Зараз цю ділянку, що починається від міста Бієліна, навіть польовою дорогою важко назвати.

Раніше віце-прем'єр, міністр будівництва, транспорту та інфраструктури Сербії Зорана Михайлович повідомила, що в плани Белграда входить будівництво аеропорту в місті Требиньє, що розташоване на південному сході Боснії та Герцеговини на річці Требишниці. Для цього влада Республіки Сербської має оперативно розглянути питання про відведення землі під будівництво аеропорту. "Перший літак з аеропорту Требиньє може злетіти вже 2022 року. За нашими оцінками, інвестиції в будівництво аеропорту становитимуть майже 50 мільйонів євро. Це було б дуже економічно вигідним вкладенням, бо в перший рік можна чекати 50 000 пасажирів", - сказала Михайлович. За повідомленням сербського інформаційного агентства "Танюг", до довгострокових планів Белграда входить не тільки будівництво злітно-посадочних смуг, а й подальше управління всім аеропортівським комплексом, який візьмуть у концесію в Боснії та Герцеговині на 30-35 років. "Ми готові вкласти значні кошти, найняти в Республіці Сербській людей для будівельних робіт і відрядити в Требиньє своїх фахівців", - процитувало слова Вучича агентство.

Олександар Вучич також заявив, що, крім інфраструктурних і економічних проектів, Сербія готова надавати підтримку молодим людям, які зайняті у сільськогосподарському виробництві Республіки Сербської, надавати вигідні кредити й іншу допомогу малому бізнесу, яку надаватимуть разом з Республікою Сербською, але більшу її частину візьме на себе Сербія.

Фото 24smi.org.