Це стане можливим завдяки співпраці із чеським концерном Witkowitz, який заявляє про інвестування в підприємство понад 50 мільйонів євро. Орієнтовно запуск виробництва планується наприкінці року.

Як повідомляють у прес-службі підприємства, до цього часу буде створено три окремі виробничі зони: цех з ремонту колісних пар з обсягом інвестиції в 10 млн євро, цех з ремонту вагонів з обсягом до 2 млн євро та цех з ремонту локомотивів — до 10 млн євро. Також планується формування торговельного майданчика авторизованого дилера концерну Witkowitz.

«Проект передбачає довгострокову співпрацю, у результаті якого буде створено авторизовані сервісні центри з обслуговування локомотивів і дизельних двигунів, а також центр з капітального ремонту вагонів і колісних пар. У подальших планах — завод з виробництва обладнання для виготовлення водню та центр з переобладнання локомотивів. Співпраця з Witkowitz — це ще один міжнародний проект для Південмашу, який допоможе завантажити підприємство та задіяти його виробничий потенціал», — заявив голова Державного космічного агентства України Володимир Усов.

На думку генерального директора підприємства Сергія Войта, співпраця з концерном Witkowitz має стати черговим кроком на шляху пошуку нових можливостей завантажити виробництво, розширити географію виробничої кооперації та одержати доступ на нові для підприємства ринки, він також зазначив: «Ми щодня активно працюємо в цьому напрямі і не збираємося зупинятися. Ситуація із завантаженням виробництва ще далека від бажаної».

ДОВІДКА

Witkowitz — один із найпотужніших машинобудівних заводів Центральної Європи. Він був заснований в XIX столітті й на сьогодні є всесвітньо відомим брендом з інноваційними технологічними рішеннями.

Дніпро.