Тут їм створять комфортні умови для роботи.

Позицію міського голови підтримав львівський ІТ-кластер, який входить до п’ятірки найбільш розвинутих в Україні та в Східній Європі, співпрацює з провідними світовими компаніями. Білорусів просять звертатися по допомогу до львівського бізнес-омбудсмена Сергія Караля через мережу Telegram (serkiral).

Андрій Садовий зауважив, що Білорусь зараз переживає непрості часи. Народ виборює право на чесні вибори. Мирні протести супроводжуються репресіями, відключенням Інтернету. Влада намагається вплинути на роботу технологічних компаній, які опинилися на передовій інформаційного фронту. «Ми бачимо сигнали від ІТ-компаній, які заявляють про бажання тимчасово залишити країну, щоб зберегти свої проекти. Тож офіційно звертаюсь до тих, хто потребує допомоги: Львів готовий прийняти білоруських колег. Ми готові сприяти створенню необхідних умов для роботи, доки буде така необхідність», — заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Львівський ІТ-кластер багато років успішно співпрацює з міською владою, розробляють спільні проекти. Зі свого боку команда Андрія Садового активно сприяє розвитку ІТ-компаній. Для офісів виділяють приміщення та земельні ділянки для будівництва. Розвиток ІТ-індустрії та туризму — це два пріоритети нинішньої влади Львова.

Львів.