За попередніми даними ЦВК, об’єднані коаліції опозиції вперше за 30 років випередили правлячу весь цей час Демократичну партію соціалістів. У понеділок лідери опозиційних рухів Здравко Кривокапич, Дрітан Абазович і Алекса Бечич провели зустріч, на якій обговорили принципи майбутньої співпраці в парламенті, а також формування нового уряду, який, за їхньою заявою, має «виконати волю громадян країни».

І поки вони обговорювали організаційні питання, їхні виборці заповнили центр столиці й пройшлися вулицями Подгориці з криками: «Немає більше Джукановича, немає Демократичної партії соціалістів!» Але й прихильники Джукановича, як повідомляють чорногорські ЗМІ, вважають себе переможцями. В одному з кафе вони навіть улаштували вогняне шоу перед закладом, чим привернули увагу натовпу, що торжествував. Однак мирно розійтися прихильникам різних таборів не вдалося. Поліція повідомила, що «кілька людей у результаті інциденту в центрі міста дістали поранення».

Лідер опозиційної коаліції «За майбутнє Чорногорії» Здравко Кривокапич попросив своїх прихильників не вестися на дії провокаторів. «Закликаю всіх розійтися й святкувати нашу перемогу вдома», — написав він в Facebook. Чорногорський політолог Срджан Вукадинович також спробував заспокоїти емоції: у країні сталася подія, характерна для всіх зрілих суспільств, тому зміну влади не слід сприймати «як щось, що травмує».

У понеділок, 31 серпня, на офіційному сайті ЦВК Чорногорії було розміщено попередні результати парламентських виборів після обробки 98,55 % бюлетенів. Вони свідчать, що Демократична партія соціалістів, що об’єднала партії національних меншин, набрала 35,12 % голосів (30 місць у парламенті). Опозиційна коаліція «За майбутнє Чорногорії» — 32,54 % (27 місць), коаліція «Мир — це наша нація» — 12,55 % (10 місць), коаліція «Чорним по білому» — 5,57 % (4 місця). У сумі колишня опозиція набирає 41 мандат в 81-містному парламенті й може створити коаліційний уряд.