У федеральній землі Берлін після маршу коронаскептиків 29 серпня, на який зібралося майже 40 тис. осіб, на будь-якій акції за участю понад 100 учасників, протестуючих зобов’язали дотримуватися маскового режиму. 

Таке рішення, посиливши власну постанову про убезпечення від інфекцій, ухвалив сенат Берліна. Крім того, засоби захисту для рота і носа слід неодмінно носити і на невеликих заходах чи мітингах, у разі, коли люди виголошують гасла чи співають.

Водночас уряд ФРН має намір загалом переглянути власну стратегію боротьби з COVID-19. До цього спонукала ситуація: впродовж останніх кількох місяців показники захворювання на коронавірус зростають. За даними Університету Джона Хопкінса, у ФРН за весь період пандемії зафіксовано 239 637 випадків захворювання, померло 9 289 осіб. Добовий приріст інфікованих сягнув позначки майже 1500.

Тому на всій території Німеччини, крім землі Саксонія-Анхальт, за недотримання маскового режиму запроваджується штраф у розмірі 50 євро. Про це заявила сама канцлер Ангела Меркель, за підсумками переговорів з керівниками 16 федеральних земель. Також політики закликали громадян країни утриматися від туристських поїздок у кризові регіони. А два тижні тому уряд ФРН до 14 вересня продовжив термін дії застережень від поїздок за межі Євросоюзу. Застереження поширюється майже на 160 країн. Чи можна все-таки уникнути носіння захисної маски? Можна спробувати, але малоймовірно, що такому охочому вдасться уникнути штрафу в 50 євро...

Берлін.