Сайт Peacedata, серед іншого, вербував журналістів, які нічого не підозрювали, для поширення пропаганди в США, Великої Британії та інших країнах Заходу. Інформація про підозрілу діяльність у Фейсбук надійшла від американського ФБР, інформує «Дойче велле».

З лютого по серпень 2020 року цей сайт опублікував понад 500 статей англійською і більше 200 — арабською мовою, повідомила аналітична компанія Graphika, якій Фейсбук надала в розпорядження свої дані. Цільовою аудиторією Peacedata були, передусім, користувачі соцмережі з лівими політичними поглядами. У статтях розповідалося про втручання США в справи інших країн, корупцію та інші тіньові сторони капіталізму. За висновком Graphika, за редакторів Peacedata видавалися вигадані люди, чиї обличчя на фотографіях профілю були, ймовірно, згенеровані за допомогою штучного інтелекту.

Фейсбук пов’язав діяльність цієї мережі з агентством Internet Research Agency, яке, за даними американських спецслужб, грало одну з провідних ролей в спробах посилити розкол в США напередодні президентських виборів 2016 року і схилити настрої американських виборців на користь тодішнього кандидата в президенти Дональда Трампа.