Його засудили за звинуваченням у причетності до загибелі італійського репортера Андреа Роккеллі на Донбасі, повідомляє «Радіо Свобода».

У фільмі наводяться нові факти зі спілкування зі свідками, які не були залучені до судового процесу в Павії, за підсумками якого Марківа засудили до 24 років позбавлення волі за звинуваченням у сприянні в убивстві італійського репортера Андреа Роккеллі і росіянина Андрія Миронова. Внаслідок того ж інциденту французький репортер Вільям Руґелон отримав поранення, згодом він став головним свідком обвинувачення.

Режисер документальної стрічки Крістіано Тінацці зауважив, що завдання журналістського розслідування полягало у глибшому дослідженні справи Роккеллі — Марківа, а не в обстоюванні позиції «за» чи «проти» якоїсь із сторін процесу. «Цим фільмом пропонуємо відкрити дебати, щоб зрозуміти краще резонансну справу, пропонуємо йти до кінця для пошуку правди», — сказала Елеонора Монджеллі, заступниця голови Італійської федерації прав людини.

Уперше на прес-конференції щодо справи Роккеллі — Марківа був присутній представник Демократичної партії (з урядової коаліції) сенатор Роберто Рампі. Представники обвинувачення та сторони потерпілих відмовилися від участі у заході та в наданні коментарів для стрічки.

Учасники презентації висловили сподівання, що матеріали фільму сприятимуть неупередженому розгляду справи у суді другої інстанції, що почнеться у Мілані 29 вересня.