Лідери політичних фракцій виступили із програмними заявами, у яких акцент було зроблено на ставлення до антиурядових протестів, які тривають уже 56-й день. Але перед цим на трибуну вийшов президент Болгарії Румен Радев. Він наголосив, що люди вийшли на вуличні протести не через відсутність нової Конституції й Великих народних зборів. На його думку, причиною протестів стала відсутність моралі, підрив підвалин державності та корупція. «Я чекаю, що болгарський парламент більше не буде обслуговуючим персоналом прем’єр-міністра, не буде підмінювати громадський порядок денний, не буде опоганювати парламентаризм своїми недолугими діями з ухвалення нової Конституції та скликанням Великих народних зборів, єдиною метою яких є порятунок уряду», — підкреслив президент.

Під час виступу президента зал засідань майже спорожнів, бо депутати від правлячої партії ГЕРБ, партії «Воля» і коаліції Об’єднані патріоти покинули його з вигуками «Заколотник» і «Відставка». Вони повернулися на свої робочі місця, коли президент зійшов із трибуни. Вимогу президента про відставку уряду Бойко Борисова підтримала лідер опозиційної Болгарської соціалістичної партії (БСП) Корнелія Нінова. 

Дебати в парламенті пройшли на тлі масової акції протесту під його стінами. Її організували опозиційні сили, які на пропозицію партії ГЕРБ про скликання Великих Народних зборів відповіли, що скличуть 2 вересня «Велике народне повстання».