Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон разом зі співробітниками посольства відвідав меморіальний комплекс рабина Нахмана в Умані й зустрівся з брацлавськими хасидами, які прибулими на святкування Рош га-Шана (на знімку).

Джоель Ліон провів також перемовини з головою Черкаської ОДА Сергієм Сергійчуком, міським головою Умані Олександром Цебрієм, керівниками Нацполіції, ДСНС та представниками місцевих медичних закладів.

За словами С. Сергійчука, ОДА працює нині над створенням єдиних правил дотримання санітарно-епідеміологічних норм та безпеки громадян України та іноземців, які перебуватимуть в Умані у період паломництва. Водночас міський голова Умані Олександр Цебрій звертає увагу представників брацлавських хасидів на необхідності тестування на COVID-19 всіх прибулих. Очільник міста зазначив, що зараз релігійні туристи не мають довідок про стан свого здоров’я — навіть ті, що прибули з червоної зони. У них на руках лише страховий поліс та «ще деякі документи». Важливо й те, що провести тестування іноземців на коронавірус коштами міського бюджету не можна. Тому Олександр Цебрій закликає паломників зробити це власним коштом або ж залучити спонсорів.

Фото Черкаської ОДА.