У всякому разі головна прокуратура саме так визначила дії двох співробітників торговельного представництва, які збирали відомості про модернізацію болгарської армії і систему технічної підтримки її військової техніки в боєздатному стані.

Своє ставлення до чергового шпигунського скандалу висловив і прем’єр-міністр Бойко Борисов. На брифінгу в Софії він повідомив журналістам: «Кілька років тому я попередив президента Путіна, тоді ще прем’єр-міністр Медведєв був з візитом у Болгарії, що ми не допускаємо подібних речей на території Болгарії». Він зауважив, що прокуратура країни є дуже суворою у таких справах, і всі, хто намагається займатися шпигунською діяльністю, мають нести відповідальність відповідно до норм міжнародних відносин. І зараз у прокуратури й Державного агентства національної безпеки є достатньо інформації про діяльність двох співробітників російського торгпредства, щоб підозрювати їх у шпигунстві й оголосити про вислання з країни.

Прокуратура Болгарії повідомила, що вислані дипломати намагалися здійснити контакт із болгарськими громадянами, які мали доступ до інформації, пов’язаної c військово-промисловим комплексом, і обіцяли їм фінансову винагороду за отримані відомості. Очевидно, ті свідомі громадяни й повідомили «куди слід» про ці спроби, і для «щедрих» дипломатів усе закінчилося викриттям.