На знімку: Лауреат Премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності професор Валерій Бебик та Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Фань Сяньжун.

Серед тем, які порушувалися на зустрічі ведучого програми «Цивілізація Incognita» Валерія Бебика і посла КНР Фань Сяньжуна, були питання боротьби з коронавірусом та впливу глобальної пандемії на китайську і світову економіку.

Як свідчить статистика, китайська економіка у другому кварталі поточного року вже подолала падіння ВВП і перейшла «в плюс 3%». Хоча перед тим, вперше за останні 20 років, у Китаї, як і в усьому світі, було зафіксовано падіння ВВП.

Як образно висловився Фань Сяньжун, у першому кварталі 2020 року голова КНР Сі Дзіньпін був змушений натиснути червону кнопку і призупинити всі інвестиційні проекти, оскільки всі резервні кошти були кинуті на боротьбу з пандемією.
За свідченням посла, голова КНР особисто провів 127 урядових засідань з питань боротьби з коронавірусом, оскільки проблема була надзвичайно серйозною. Допомогла залізна санітарно-епідеміологічна дисципліна і ефективність моделі соціальної держави, збудованої в КНР.

І ще з гарних новин. Китайські вчені вже розробили дві вакцини проти коронавірусу, які пройшли два етапи випробувань. За китайськими медичними стандартами, їх уже можна використовувати, чим добровільно скористалося багато громадян. Зараз закінчується третій етап тестування вакцин, і в листопаді-грудні цього року світ зможе видихнути з полегшенням. Паралельно з тим китайські вчені працюють над ліками,  на основі традиційної китайської медицини, які зможуть блокувати небезпечний вірус. Робота триває…

Вл. інф.