У Маріуполі представники Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проект USAID) розпочали співпрацю з міською радою та трьома продовольчими ринками — «Новий маркет», «Славутич маркет» і «Юмовіла маркет» — задля модернізації простору ринкової торгівлі та розвитку місцевої економіки.

Тристоронній Меморандум про співробітництво в Маріуполі підписали заступник керівника Проекту USAID Тімоті Медіган, заступник міського голови Сергій Орлов та представники місцевих продуктових ринків.

Продовольчі ринки є невід’ємною частиною економіки Маріуполя, зручною як для підприємців, так і для містян. Утім, пандемія COVID-19 внесла свої корективи й додала викликів у роботу торгових підприємств. По-перше, змінюються санітарні вимоги до таких місць. По-друге, зростає частка людей, які купують товари в супермаркетах та в інтернет-магазинах.

«Зараз продуктові ринки стикаються з новими проблемами, пов’язаними із санітарними вимогами, особливо під час пандемії COVID-19. Іншим викликом є задоволення очікувань сучасних споживачів, які звикли до умов супермаркетів та інтернет-магазинів, — зауважив заступник керівника Проекту USAID Тімоті Медіган. — Отже, проект USAID підтримає модернізацію продовольчих ринків у місті. Ці інвестиції підвищать впевненість покупців у безпеці продукції та зроблять ринки більш привабливими й доступними для широкого кола людей».

Проект USAID забезпечуватиме надання консультаційної та інженерної підтримки й розглядатиме можливості спільних інвестиційних проектів з оновлення міських ринків, які можна буде реалізувати в наступному році. Співпраця розпочнеться із соціологічного опитування споживачів та дослідження потенціалу місцевих сільськогосподарських виробників, дизайнерських і архітектурних послуг.

Грантова та освітня допомога підприємцям на сході України надається Проектом USAID у рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей». Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей сходу. Адже ще ніколи в регіоні не було стільки ініціатив щодо підвищення рівня життя населення, розвитку бізнесу в перспективних галузях економіки та відновлення інфраструктури.