Черговий вантаж із 15 тисячами респіраторів стандарту N95 на суму 1,248 млн гривень зустрічали в Луганській обласній клінічній лікарні (на знімку). Засоби індивідуального захисту стануть у нагоді персоналу лікарні.

Очільник області Сергій Гайдай, який взяв участь у передачі гуманітарного вантажу, висловив вдячність представникам ПРООН за підтримку регіону в складний час.

«Сьогодні надійшла чергова допомога лікарям у боротьбі з COVID-19, за яку ми вдячні нашим партнерам, — сказав він. — Впровадження жорстких карантинних обмежень дало нам фору на декілька місяців для забезпечення лікарень усім необхідним. Утім, кольорове зонування територій мало і протилежний результат: ми потрапили в «зелену зону», і всі карантинні обмеження були зняті. Люди розслабились. Через це чотири райони опинилися тепер уже в «жовтій зоні», й інфікуватися почали навіть лікарі. Сьогодні є всі підстави вважати, що на Луганщині розпочалась «друга хвиля» захворюваності на коронавірус. Тому допомога засобами індивідуально захисту, надана Програмою ООН з відновлення та розбудови миру, є дуже необхідною та вчасною. Певним чином це захистить життя та здоров’я наших медиків».

Отримана гуманітарна допомога — далеко не перша в умовах карантину й боротьби з поширенням коронавірусу. 28 серпня Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні були закуплені та передані 19 лікувальним закладам Луганської області 50 кисневих концентраторів на загальну суму 25,3 тисячі доларів США.

Фото прес-служби Луганської ОДА.