На знімку: Посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін (ліворуч) і голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на відкритті фотовиставки.

Символічно, що цю тематичну експозицію розгорнули напередодні Міжнародного дня людей похилого віку, що відзначається сьогодні.

Як зазначив Томаж Менцін, фотовиставка, розроблена з ініціативи Посольства Республіки Словенія в Україні, привертає увагу до болючих проблем та потреб цієї вікової групи населення. «Авторські світлини покликані донести до свідомості сучасної молодої амбітної та заклопотаної людини те, що поруч є харизматичні, сильні особистості, чию енергетику та потенціал вони недооцінюють. Молодість та зрілість можуть бути не паралельними світами, а одним життям», — наголосив посол.

Після відкриття фотовиставки відбувся круглий стіл за участі керівництва міста й області, представників консульств Республіки Словенія в Україні, інститутів громадянського суспільства і науковців. На ньому обговорювали демографічну ситуацію в регіоні, актуальні питання соціального захисту людей похилого віку, діяльність закладів соціального спрямування та геріатричних установ, а також досвід європейських країн щодо збереження для літніх людей ролі повноправних членів суспільства.

Фотоз сайту Житомирської ОДА.