У закладах запроваджено підвищені заходи безпеки. Всі мають бути в масках і обробляти руки антисептиками. Учнів розсадили на відстані у два метри. При цьому в класах перебуває не більше 15 осіб.

Міністерство освіти повідомило, що школи почали працювати навіть у містах і селах, де ситуація з поширенням коронавірусу тривожна. Разом із Інститутом громадської охорони здоров’я розроблено правила дотримання захисних заходів у навчальних закладах, які назвали «системою світлофорів». В разі «ввімкнення» жовтого світла в регіоні школи мають проводити заняття за скороченим розкладом, а «червоне» означатиме перехід усіх учнів на онлайн-навчання.

Однак, згідно з результатами опитування старшокласників, лише 21,2% його підтримують. 58,2% заявили, що не зможуть зрозуміти навчальний матеріал і здобути необхідний рівень знань. Понад 60% зізналися, що зазвичай потребували додаткової допомоги дорослих членів родини, друзів-відмінників чи вчителів. І тільки 41,8% вважають, що одержали очікувану допомогу й розібралися із заданою темою.