«У нас лише одна умова: збройні сили Вірменії безумовно, в повному складі та негайно мають покинути наші землі… Ця умова в силі, і якщо уряд Вірменії її виконає, бої припиняться, кров перестане проливатися і встановиться мир у регіоні», — сказав він у середу під час зустрічі з пораненими в результаті бойових дій. «Я попереджав, що якщо переговори не дадуть результату, Азербайджан вирішить питання військовим шляхом. Наша справа справедлива, ми хочемо відновити нашу територіальну цілісність, і ми це зробимо. Бойові дії… спрямовані на відновлення історичної справедливості», — цитує Алієва агентство media.az. При цьому Ільхам Алієв наголосив, що азербайджанська армія укомплектована і допомоги ззовні не потребує. Він повідомив, що віддав наказ командуванню не вживати заходів стосовно цивільного населення Вірменії, повідомляє агентство.

Натомість прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив під час прес-конференції, що його країна готова до мирного врегулювання конфлікту, однак не буде ухвалювати рішення на шкоду своїм національним інтересам і власній безпеці, інформує «Sputnik Армения». «Я вже мав привід говорити, що для ведення переговорів потрібні умови та атмосфера. Вірменія завжди була готова до мирного врегулювання», — сказав Пашинян. Він зауважив, що Вірменія може визнати незалежність Карабаху. «В нашому порядку є такий варіант. Є також варіант підписання угоди про стратегічне співробітництво між Вірменією і Карабахом, є можливість підписання договору про співпрацю у сфері безпеки і оборони», — сказав Нікол Пашинян.

Тим часом президент Вірменії Армен Саркісян звернувся з листами до лідерів арабських країн і закликав їх використати міжнародні зв’язки й авторитет для припинення кровопролиття, повідомила прес-служба президента Вірменії.

Учора в Нагірному Карабасі тривали інтенсивні бойові дії. Обидві сторони повідомляють про втрати, в тому числі й серед цивільного населення.