Триватиме дійство до 5 листопада. У шести залах відкрито мистецькі виставки. Особливу увагу привертає експозиція «Подільська ікона» (на знімку). У ній нараховується понад двісті робіт з ликами святих. Протягом кількох десятиліть їх збирав у селах краю народний художник України Володимир Козюк.

В іншій залі представлено полотна переможців вересневого пленеру «Кращий художник України», що вже четвертий рік поспіль відбувається у Вінниці. Обласний художній музей дістав зі своїх сховищ картини, присвячені родині Потоцьких на Поділлі. Роботи доправили до Тульчина для участі в мистецькому проекті. Свої експонати запропонував також Музей книги. Передбачено проведення низки майстер-класів, організації виставок-продажів виробів народних умільців краю, виступи талановитих митців.

Феєричним стало відкриття проекту. Воно відбувалося на оновленій площі перед будівлею палацу. Тут звучали пісні, виконували танці, розігрували сценки. Своє уміння демонстрували глядачам викладачі і студенти місцевого коледжу культури, а також самодіяльні колективи навчальних закладів району. До речі, частина приміщення палацу передана в користування коледжу.

Довгостроковий проект організовано з ініціативи департаменту культури облдержадміністрації, обласного художнього музею, Будинку народної творчості, Тульчинського коледжу культури з метою підвищення привабливості історичного міста для туристів.

У місті започатковано міжнародний проект «ТульчинОпераФест» за участю колективів низки театрів — і вітчизняних, і зарубіжних. Його три роки проводили влітку, доки цьому не завадив карантин. На відкритій сцені на подвір’ї палацу виступав, зокрема, знаменитий американський балет «Чикаго». Це був єдиний виступ в Україні колективу зі світовим ім’ям.

Останні п’ять років пам’ятку архітектури продовжують реставрувати. Як повідомила на відкритті проекту «Art PALACE» керівник департаменту культури Ольга Дернова, 2021 року у рамках державної програми «Велика реставрація» відновлюватимуть сто історичних споруд. До їхнього переліку внесено пам’ятку архітектури державного значення палац Потоцьких у Тульчині

Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.