Від початку тижня знову стало обов'язковим носіння захисних масок не тільки в приміщеннях, а й просто неба, скасовано всі масові спортивні заходи, а також концерти, заборонено весілля із проведенням масових заходів, учнів старших класів перевели на дистанційний режим навчання.

З 20 жовтня захисні заходи ще посилили. По всій країні з 21.00 до 6.00 введено комендантську годину, що забороняє перебувати на вулицях усім, хто не виконує службові обов'язки. Поліцейські патрулі зупиняють тих, хто в цей час доби перебуває не вдома, й ретельно перевіряють причини порушення комендантської години. Людям також заборонили без екстрених причин виїжджати за межі районів, де вони постійно проживають. Запроваджено й обмеження на перетинання державного кордону. 

Прес-служба уряду дохідливо пояснила незадоволеним, що в другій половині жовтня в країні спостерігається вкрай швидке поширення захворюваності не тільки на коронавірус, а й на сезонний грип. Лікарі зазначають, що кількість тих, хто звернувся по допомогу, перевищує звичайний поріг захворюваності. Саме на їхню настійливу вимогу уряд ухвалив рішення про оголошення епідеміологічної ситуації на непевний час.