Служби в ній уже не проводилися, тому кілька десятків біженців облюбували будівлю для ночівель. 

На думку сільчан, саме через недбалість непрошених гостей і виникла пожежа, що загрожувала перекинутися на найближчі будинки. Одні стверджують, що біженці розкладали  багаття у мечеті для того, щоб зігрітися, а інші не виключають навмисного підпалу в стані, спричиненому вживанням гашишу. 

Пожежники та слідчі ведуть розслідування й перевіряють усі версії, тому просять людей не робити поспішних висновків. Адже в країні й так наростає невдоволення тим, що влада не може розселити мігрантів у табори, де їх  годуватимуть і забезпечать хоч якесь медичне спостереження за здоров'ям. Кілька сотень біженців, які очікують нагоди для прориву на Захід, не тільки грабують двори господарів, знімаючи білизну, що сохне, зриваючи плоди в садах, а й можуть бути рознощиками небезпечних хвороб. У тому числі й коронавірусу.

Найбільше жителів села, де згоріла мечеть, обурює те, що біженці-мусульмани осквернили її. Так, вона вже не діяла, але все-таки це культове місце, до якого ті, хто вірить в Аллаха, мали би ставитися з повагою.