«Наші подальші дії — це боротьба до кінця, в ім’я прав нашого народу… Сьогодні в контексті позиції Азербайджану боротися в ім’я прав нашого народу означає, передусім, взяти зброю в руки і стояти на захисті своєї батьківщини. Ефективно організувавши цей процес, ми зможемо досягти прийнятного для нас дипломатичного рішення», — заявив він у відеозверненні, оприлюдненому 21 жовтня на його сторінці у Фейсбуці.

Нікол Пашинян повідомив, що сьогодні Азербайджан не згоден з жодним розвитком подій, крім повернення Нагірного Карабаху. Він зауважив, що Вірменія може «знизити свою планку вимог задля розв’язання проблеми, але за умови, що протилежна сторона також знизить свою планку». «Однак практика свідчить, що все, що прийнятно для Вірменії, більше неприйнятно для Азербайджану. Тож безглуздо говорити про дипломатичне розв’язання принаймні на цьому етапі», — зазначив Пашинян.

Тим часом в Азербайджані запевняють, що Баку навпаки — прибічник мирного врегулювання конфлікту, а заяви прем’єр-міністра Вірменії свідчать про небажання Єревана розпочати переговори. Керівник відділу з питань зовнішньої політики адміністрації президента Ільхама Алієва Хікмет Гаджієв заявив: «Азербайджан підтримує врегулювання конфлікту шляхом переговорів згідно з існуючою дорожньою картою відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН».

Учора Хікмет Гаджієв повідомив у Твіттері, що «Вірменія зі своєї території випустила оперативно-тактичні ракети по азербайджанських містах Габала, Кюрдамир і Сіязань» і зауважив, що ракети було націлено на мирних жителів та цивільні об’єкти.

Натомість вірменська сторона повідомила, що Азербайджан застосовує артилерію в напрямку міста Мартуні та навколишніх сіл.