Спільний проект був ініційований та реалізований Миколою Ліпісівіцьким, завідувачем кафедри германської філології та зарубіжної літератури ЖДУ імені Івана Франка, і Йоргом Дрешером, керівником офісу ГО «Німецько-український форум». Захід відбувся у рамках Тижнів Німеччини, організованих Посольством ФРН в Україні до 30-річного ювілею возз’єднання Німеччини та української Революції на граніті.

У центральному корпусі університету на огляд представили двадцять плакатів з інформацією про події 30-річної давнини в Німеччині. На відкритті з присутніми своїми спогадами про події Революції на граніті поділилася співачка та музикантка, а тоді голодуюча студентка Анжеліка Рудницька. Також відбулось онлайн-спілкування, яке дало можливість обмінятися думками німецьким спікерам з українськими експертами.

Виставці передувала кропітка робота з реалізації проекту «Творча майстерня», під час якого українську та німецьку молодь ознайомили з двома подіями, спільними в часі. Результатом стали есе сучасної молоді, інтерв’ю з учасниками подій того часу, відеоперформанси. Було надруковано двомовну брошуру з есе та цитатами з інтерв’ю.

Організатори урочисто передали гостям комплекти плакатів та брошуру. Естафету прийняли на Житомирщині Бердичів і Новоград-Волинський, а також інші міста України.