І однією з тем знову були Україна та необхідність протидії агресивній політиці Росії.

Кандидат від Демократичної партії Джо Байден звинуватив чинного президента республіканця Дональда Трампа в бездіяльності щодо втручання в американські вибори: «Будь-яка країна, що спробує втрутитися в американські вибори, заплатить ціну. В ці вибори були залучені Росія, Китай, і тепер ми дізнались, що Іран також. Вони заплатять ціну, якщо мене оберуть. Вони втручаються в американський суверенітет. І наскільки мені відомо, президент не сказав ні слова Путіну про це. І я не знаю, чому», — цитує Байдена «Голос Америки».

Натомість Дональд Трамп заперечив, що його політика є жорсткою до Росії. Він наголосив, що його адміністрація, на відміну від адміністрації попереднього президента-демократа Барака Обами, надала летальну військову допомогу Україні. «Ніхто не був жорсткішим до Росії, ніж я. В плані санкцій, у плані всього, що я зробив з НАТО. Коли Байден продавав Україні подушки і покривала, я продав протитанкові ракети. Протягом президентства Обами Росія забрала велику частину, яка мала б бути Україною. Ви віддали це їм. Але ви отримували багато грошей від Росії», — закинув він демократам.

У свою чергу Джо Байден заявив: «Друга Трампа Руді Джуліані використовують як російського пішака. Його годують російською неправдивою інформацією. І що після цього? Нічого. І потім ви дізнаєтесь, що все, що відбувається тут, — це те, що Росія робить все, щоб переконатись, щоб мене не обрали наступним президентом. Бо вони знають, що я їх знаю, і вони знають мене», — цитує «Голос Америки».

Серед інших тем, які також обговорювали під час дебатів, — пандемія коронавірусу, злочинність, глобальне потепління тощо.

Цього разу дискусія відбувалася інакше, ніж під час попередніх дебатів. Дональд Трамп поводився стриманіше, давав можливість висловитися опоненту. Невдоволення репліками кандидати висловлювали переважно мімікою. Можливо, на атмосферу вплинуло рішення, ухвалене після попередніх дебатів, вимикати мікрофон кандидатам, якщо вони порушують правила ведення дискусії.

Тим часом опитування свідчать, що дебати навряд вплинуть на електоральні настрої американців. Більшість уже визначилася (а понад 45 мільйонів і проголосували поштою) щодо того, за кого віддадуть голос, інформує ВВС-Україна. Вибори президента в США, які стануть 59-ми, відбудуться 3 листопада.