«У мене загальне нездужання, і на даний момент за рішенням лікарів залишаюся на домашньому лікуванні. Ще в п’ятницю я скасував усі зустрічі й публічні заходи на майбутні дні», — повідомив прем’єр. І додав, що позитивний тест було отримано після його контакту із заступником міністра регіонального розвитку й благоустрою Ніколаєм Нанковим, у якого майже одразу після їхньої бесіди було виявлено коронавірус.

Прес-служба Ради міністрів Болгарії офіційно повідомила, що глава уряду не буде передавати свої функції комусь із віце-прем’єрів, бо в цьому зараз немає необхідності, й дистанційно керуватиме роботою кабінету міністрів.

 Під домашній карантин поміщено всіх осіб, з якими був у контакті прем’єр під час поїздок країною та зустрічей у своєму кабінеті. Серед них — міністри енергетики, транспорту, інформаційних технологій і сполучень, охорони здоров’я, головний державний інспектор охорони здоров’я та керівники тих регіонів і громад, де останніми днями побував глава уряду.

Уряд також повідомив про позитивний тест Бойко Борисова Посольство США в Болгарії. Річ у тому, що в п’ятницю прем’єр-міністр зустрічався зі членами офіційної американської делегації на чолі із заступником держсекретаря Сполучених Штатів з питань економічного зростання, енергетики й довкілля Кейтом Крачем. До складу делегації входила й посол США в Болгарії Херро Мустафа.